Historie

Nobis Hotel Copenhagen ligger i en historisk bygning på 5.500 kvadratmeter, som blev opført i 1903. Den blev tegnet af arkitekt Martin Borch, som var kongelig bygningsinspektør i København fra 1903 til 1923, og var en af de første betonbygninger i den danske hovedstad. I mange år husede bygningen Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Vi brugte flere år på at lede efter det helt rigtige sted til Nobis Hotel Copenhagen, men så snart vi trådte ind i denne bygning, føltes det helt rigtigt

– Alessandro Catenacci, grundlægger, ejer og CEO for Nobis Hospitality Group

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium havde til huse i bygningen mellem 1972 og 2008. I disse år var der et lille glasbur i det, der nu er vores reception, og lobbyen var fyldt med skabe og knagerækker. De musikstuderende stillede sig hver morgen forventningsfuldet op rundt om glasburet, hvor de ventede på at få at vide, hvilket undervisningslokale de ville blive tildelt den dag.

Den storslåede hovedtrappe på Nobis Hotel er nøjagtigt den samme marmortrappe, som det var på den tid. Trappen er iøjnefaldende og dannede hvert år rammen om et ganske særligt indslag i forbindelse med konservatoriets julekoncert. Under trappen i stueetagen stod et lille orkester, mens selve trappen var fyldt med sangere, der stod på hvert eneste trin nede fra indgangen og helt op til tredje sal. Lyden af julesalmer klang i det store rum og skabte smukke, varme og magiske øjeblikke.

Bygningens høje lofter var, og er stadig den dag i dag, utroligt velegnede til akustisk musik. Det, som i dag er vores højt skattede Nobis Suite, fungerede før i tiden som en lille koncertsal til særlige lejligheder og auditionlokale for potentielle nye studerende. Tagetagen tilhørte violinisterne og cellisterne, mens kælderen husede percussiongrupperne, så de kunne larme lige så meget, som de ville.